ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Ένα νέο δημοτικό γυμναστήριο άνοιξε πριν λίγο καιρό στη πολύπαθη περιοχή της Γιαννιτσών.
Τα επίσημα εγκαινία γίνονται αύριο Τρίτη 20 Μαρτίου και θα έχουμε ρεπορτάζ κι από κει.
Όπως διαβάζουμε στο επίσημο site του δήμου Θεσσαλονίκης:
 "Αποτελείται απο μία αίθουσα γυμναστικής και μία αίθουσα βαρών, πλήρως εξοπλισμένη με μηχανήματα αντιστάσεων. Δυνατότητα λειτουργίας προγραμμάτων για ΑμεΑ.
Σε όλα τα Δημοτικά Γυμναστήρια λειτουργούν τμήματα αεροβικής γυμναστικής, Pilates, ορθοσωμικής, ενώ παράλληλα προσφέρεται η δυνατότητα εκγύμνασης των δημοτών με ηλεκτρονικά μηχανήματα (εργοδιάδρομοι, ποδήλατα) και μηχανήματα μυϊκής ενδυνάμωσης (βάρη). Επιπλέον, λειτουργούν εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης ηλικιωμένων ατόμων. Το περιεχόμενο των προγραμμάτων άσκησης, σχεδιάζεται σύμφωνα με τις βασικές προπονητικές αρχές, προσαρμόζεται στις ανάγκες των αθλουμένων και συμβαδίζει με τις σύγχρονες εξελίξεις στο χώρο του μαζικού αθλητισμού.
Απο 5 Μαρτίου ξεκίνησε η λειτουργία του νέου γυμναστηρίου στη Β΄ Δημοτική Κοινότητα, στην οδό Γιαννιτσών 102, τηλ. 2310 545733. Στο συγκεκριμένο γυμναστήριο, έχει ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για τα Α.με.Α, τα οποία  έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε ειδικό εξοπλισμό και μπορούν να γυμνάζονται δωρεάν."


Περάσαμε από το εν λόγω γυμναστήριο για μια πρώτη επίσκεψη, καθ' ότι κάτοικοι της περιοχής, να γραφτούμε....
 Και η πρώτη έκπληξη έρχεται πριν καν μπούμε στο γυμναστήριο: Για να το βρεις πρέπει να έχεις gps...Ποιό πιθανό είναι να αγοράσεις μαγιώ μπικίνι,παρά να βρεις το γυμναστήριο.
Δεν υπάρχει κάποια πινακίδα που να μπορεί να σε κατατοπίσει....
Πλησιάζοντας στην είσοδο δεξιά της 1ης φωτογραφίας βλέπεις σε μια φωτοτυπία Α4 ότι εδώ στεγάζεται το δημοτικό γυμναστήριο....
Καλές οι μπάρες για την εύκολη πρόσβαση ανθρώπων με αναπηρία, στην είσοδο και μέσα,αλλά σ' ολόκληρη την περιοχή δεν έχει υπάρξει μέριμνα στα υπόλοιπα πεζοδρόμια και διαβάσεις ώστε να μπορεί ένα τέτοιο άτομο να έρθει εύκολα.
...και η επόμενη έκπληξη είναι αμέσως μετά: Τα ασανσέρ δεν ενδείκνυται για ανθρώπους με αναπηρία...
 

...και από τα δύο που γράφει η φωτοτυπία ότι λειτουργούν το ένα (των 2 ατόμων) δεν χωράει καροτσάκι ανθρώπου με αναπηρία και πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να σε πάει στον όροφο που θέλεις. Να ανοιγοκλείσεις την πόρτα πολλές φορές γιατί μαγκώνει,και να πατήσεις 3-4 φορές το κουμπί γιατί κολλάει.
Το άλλο που λειτουργεί (4 ατόμων) είναι βιομηχανικό ώστε να χρησιμοποιείτε για τις βιοτεχνίες που στεγάζονται στην ίδια οικοδομή και συνήθως έχει μέσα εμπορεύματα.
'Οταν καταφέρεις και ανέβεις στον 3ο όροφο, που είναι το γυμναστήριο, η μεγαλύτερη έκπληξη είναι το ότι λειτουργεί από τις 8 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα !
Ευγενικοί οι γυμναστές, αλλά με 2 άτομα μόνο προσωπικό δεν μπορεί να λειτουργεί τις υπόλοιπες ώρες, που θα ήταν και το ποιό λογικό, γιατί ακόμα υπάρχουν εργαζόμενοι σ'αυτή τη χώρα και το απόγευμα υπάρχει ελεύθερος χρόνος....
Διαβάζουμε στο Facebook της κυρίας Πασχαλίδου,που είναι η υπεύθυνη αντιδήμαρχος Νεότητας & Αθλητισμού σχολιάζοντας τον ίδιο προβληματισμό ψηφιακού της φίλου, ότι εφ όσον υπάρξει ανάγκη αυτό είναι εφικτό, αλλά με δύο μόνο υπαλλήλους και χωρίς κάποια εκ των προτέρων ενημέρωση θα καταλήξει να είναι ένα έρημο γυμναστήριο που θα φυτοζωεί σε μια κακόφημη περιοχή.
Ήδη στην σημερινή μας επίσκεψη (γύρω στις 1 το μεσημέρι) αντικρύσαμε ένα πεντακάθαρο καινούργιο χώρο εντελώς άδειο από κόσμο παρ' ότι λειτουργεί από τις 5 Μαρτίου.
Αύριο όλα τα παραπάνω θα τα θέσουμε στην κ. Πασχαλίδου που θα παραβρίσκεται στα επίσημα εγκαίνια και θα περιμένουμε την απάντηση της.....

Read Users' Comments (0)

0 Response to "ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ"