ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Βόλεψαν οι μέρες φέτος,κι έτσι είχαμε αρκετές μέρες για ξεκούραση μέσα στα Χριστούγεννα. Για μια ακόμη φορά επιλέξαμε την Καστοριά και δεν πέσαμε έξω…

Όλη η πόλη στολισμένη και γιορτινή, πολύς κόσμος (μα πάρα πολύς !!), χαρούμενες φατσούλες. Η πόλη προετοιμάζεται για το καρναβάλι της που έχει σε η λίγες μέρες κι έτσι αυτοσχέδιες μπάντες χάλκινων δίνουν τον ρυθμό παντού.


Ο καιρός μας τα χάλασε τα Χριστούγεννα. Ήταν σχεδόν ανοιξιάτικος με 18 βαθμούς θερμοκρασία το μεσημέρι και πολλοί επέλεξαν να δοκιμάσουν καστοριανούς μεζέδες δίπλα στη λίμνη.

Μόλις ερχόταν η νύχτα η παραλία γέμιζε από κόσμο που έκανε τη βόλτα του στο πλακόστρωτο,άλλοι τα’ιζοντας τις πάπιες και τους κύκνους,κι άλλοι θαύμαζαν τον φωτεινό διάκοσμο της πόλης.

Εμείς επιλέξαμε για να δοκιμάσουμε μεζέδες μια ήσυχη γωνιά στη βόρεια παραλία της πόλης αφού στην κεντρική,νότια παραλία ο πολύς κόσμος θα μας εμπόδιζε να απολαύσουμε ήρεμα το γεύμα μας.


Σε προηγουμενες εξορμήσεις μας στη Καστοριά είχαμε επιλέξει το Ouzotherapy,δίπλα στη Νομαρχία,για φαγητό και είχαμε μείνει απόλυτα ικανοποιημένοι ,αλλά φέτος λόγω της πολυκοσμίας είπαμε να δοκιμάσουμε ένα καινούργιο μαγαζί στη βόρεια και ποιο ήρεμη παραλία της πόλης.


Mεζε-μεζέ το όνομα του κι από έξω μας φάνηκε πολύ συμπαθητικό μαγαζί,κρίνοντας από τη λιτή διακόσμηση. Η συνέχεια δεν μας επιβεβαίωσε. Η γκαρσόνα δεν ήξερε τι προσφέρει το μαγαζί, όταν με χίλια ζόρια κατάφερε να μας κατατοπίσει ,οι λίγες γεύσεις μας απογοήτευσαν. Προμαγειρεμένοι μεζέδες, ξαναζεσταμένοι σε φούρνο μικροκυμάτων,

‘‘ψεύτικες‘‘ γεύσεις χωρίς ταυτότητα και τα δύο άτομα που υπήρχαν από προσωπικό (γκαρσόνα και μαγείρισσα) σαν να είχαν προσληφθεί πρόσφατα και ήταν χαμένοι….


Δεν πειράζει.πάμε γι’άλλα….

H Καστοριά είναι από μόνη της όμορφη, γι'αυτό εξάλλου είναι πλέον ένας πολύ αξιόλογος τουριστικός προορισμός,όσο κι αν προσπαθούν οι διοικούντες (δήμος & νομαρχία) να το χαλάσουν. Εδώ και 2-3 χρόνια η λίμνη έχει "ξεχυλίσει" και οι αρμόδιοι δεν έχουν κάνει τίποτε γι' αυτό....


Read Users' Comments (0)

0 Response to "ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ"