Η ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ...

'Ενα "αστικό πείραμα" από την Παράλλαξη και με τη βοήθεια εκατοντάδων φορέων, συλλόγων, ομάδων, εθελοντών το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, άλλαξε εντελώς τη μορφή της πόλης.
Από μια απέραντη,"ερωτική",φραπεδούπολη,επιτέλους έδειξε ότι μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα και ποιό ουσιαστικά.
Βρεθήκαμε τη Κυριακή το απόγευμα και μέχρι αργά το βράδυ στην Αγίου Μηνά και τα πέριξ και έιδαμε μια πόλη,ενάν κόσμο που πραγματικά μας αξίζει,κι αυτόν έπρεπε να έχουμε....
Μετά από πολύ καιρό αισθάνθηκα ξανά υπερήφανος που είμαι Σαλονικιός....
Η Αγίου Μηνά (ο δρόμος πάνω από την Τσιμισκή,στο ύψος των Λαδάδικων) μεταμορφώθηκε  για μια μέρα και άνοιξαν παλιές στοές και κτήρια για το κοινό με μουσικές εκπλήξεις στα εσωτερικά τους.
 
Εκατοντάδες κόσμου παρά τη βροχή κατέκλυσαν τον δρόμο και απολάμβαναν τα δρώμενα...
 
...αλλά και στην πλατεία Αριστοτέλους, στα μπαλκόνια του Ηλέκτρα Παλλάς, συμφωνική ορχήστρα μάγευε τους περαστικούς....
 κ
 ...και η κατάληξη το βράδυ,πάνω από τα Λαδάδικα,σε έναν φωτισμένο δρόμο,σαν σε Τσαινατάουν,για συναύλιες με γκρούπ της πόλης και Φλαμέγκο.
 
Υ.Γ.:Δεν θα μπορούσα να αφήσω ασχολίαστη τη παρουσία στις εκδηλώσεις του Χ. Καστανίδη και της Χρ. Αράπογλου (αυτοί τουλάχιστον έπεσαν στην αντίληψη μου): Θά πρεπε, τουλάχιστον, να ντρέπονται, γιατί έχουν ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τη κατάντια αυτής της πόλης για την προηγούμενη δεκαετία που κυβερνούσαν και κατείχαν υψηλές θέσεις και δεν πρόσφεραν τίποτε στους Θεσσαλονικείς....
 

Read Users' Comments (0)

0 Response to "Η ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ..."