ΑΝ ΞΑΝΑΚΟΥΣΩ ΓΙΑ ΒΟΥΒΟΥΖΕΛΑ,ΘΑ ΣΤΗ ΧΩΣΩ ΣΤΟΝ ΚΩ.Ο !!



H Vuvuzela (βουβουζέλα) είναι φτιαγμένη από πλαστικό. Συχνά ονομάζεται "Lepatata" και έχει μήκος περίπου 1 μέτρο. Συνήθως χρησιμοποιείται από οπαδούς σε...

ποδοσφαιρικούς αγώνες στη Νότια Αφρική . Ένα παρόμοιο όργανο, γνωστό ως Corneta, χρησιμοποιείται στην Βραζιλία και άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, χρησιμοποιείται από τους οπαδούς του ποδοσφαίρου στη Νότιο Αμερική. Οι βουβουζέλες είναι συνδεδεμένες, σύμφωνα με κάποιες απόψεις με την απώλεια της ακοής . Σχολιαστές αγώνων χαρακτήρισαν τον ήχο ως «ενοχλητικό» και «σατανικό", καθώς τον συνέκριναν με "τον ήχο που κάνει μια ομάδα πανικοβλημένων ελεφάντων", «ένα εκκωφαντικό σμήνος ακρίδων,", "μια κατσίκα στο δρόμο προς σφαγή" , και το "μια γιγαντιαία κυψέλη γεμάτη με πολύ θυμωμένες μέλισσες ". .

Το ηχητικό επίπεδο του οργάνου έχει μετρηθεί σε 127 ντεσιμπέλ. Ένα νέο μοντέλο, όμως παρουσιάστηκε σήμερα 14 Ιουνίου 2010, και κατά τους ισχυρισμούς των κατασκευαστών, έχει τροποποιημένο επιστόμιο, με αποτέλεσμα η νέα βουβουζέλα να εκπέμπει 20 dB λιγότερο θόρυβο.
(Πηγή: http://gnoseis.blogspot.com)

Read Users' Comments (0)

0 Response to "ΑΝ ΞΑΝΑΚΟΥΣΩ ΓΙΑ ΒΟΥΒΟΥΖΕΛΑ,ΘΑ ΣΤΗ ΧΩΣΩ ΣΤΟΝ ΚΩ.Ο !!"