ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΟΔΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ....

Αφορμή για να γραφτούν τα παρακάτω στάθηκε η διαμαρτυρία των κατοίκων (ή για την ακρίβεια,μερίδας των κατοίκων) της οδού Γιαννιτσών.
Μια υποβαθμισμένη περιοχή εδώ και δεκαετίες,που ακόμη,και στην ραγδαία οικιστική ανάπτυξη που είχε τα τελευταία πέντε χρόνια παρέμεινε το ίδιο υποβαθμισμένη.
 Περιοχή που υπήρχαν τα ξυλάδικα και μεταφορικές εταιρίες για χρόνια,άρχισε να οικοδομείτε άναρχα,χωρίς καμιά πρόβλεψη για πάρκα και λοιπές υποδομές.
Πήρε μεγάλη αξία όταν χτίστηκε το εμπορικό κέντρο City Gate και τα ΚΤΕΛ παραδίπλα και πολλοί βρήκαν την ευκαιρία να σηκώσουν αμέσως πολυκατοικίες για εύκολο κέρδος.
Γέμισε οικοδομές,αλλά τα διαμερίσματα άδεια,ανοίκιαστα και απούλητα...
Και ποιός να έρθει να μείνει όταν η περιοχή είναι γεμάτη από οίκους ανοχής, ελλειπής φωταγώγηση το βράδυ και και καθόλου αστυνόμευση...
Όταν φυσώντας νοτιάς έρχεται η μπόχα από τα παλιά βυρσοδεψεία και το λιμάνι και φυσώντας βοριάς οι ρύπποι από την βιομηχανική περιοχή της Σίνδου και το Τιτάν....

Από την άλλη και τα "κορίτσια του δρόμου" και οι οίκοι ανοχής προυπήρχαν της πλειοψηφίας των κατοίκων.  Ήρθαν εδώ όταν οικιστικά "γέμισε" το Βαρδάρι και η περιοχή των δικαστηριών.
Τώρα όμως και η Γιαννιτσών ή για την ακρίβεια, το β΄ δημοτικό διαμέρισμα,κατοικείτε κι αυτό στο σύνολο του....
'Ετσι μη μπορώντας να κάνουν κάτι άλλο οι κάτοικοι,και βλέποντας τόσα χρόνια της αδράνεια της συντεταγμένης πολιτείας (Δήμος,αστυνομία κλπ) είπαν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους.
Από τις 25 Μαρτίου και κάθε βράδυ μετά τις 9,συγκεντρώνονται και περιπολούν στα στενάκια της περιοχής αποτρέποντας λεγόμενες "παραβατικές συμπεριφορές".
Παράνομη πιάτσα γυναικών-αντρών στους δρόμους, πώληση ναρκωτικών ακόμη και μέρα μεσημέρι,κλοπές, ξυλοδαρμοί....
Είναι όμως κι αυτό λύση ?
Τι θα γίνει αν ο καθένας,η μια ομάδα,πιστεύει ότι έχει το δίκιο με το μέρος της και αναλάβει να την επιβάλλει ?
Βρέθηκα σε μια συγκέντρωση των κατοίκων της περιοχής,που έγινε προεκλογικά,με καλεσμένο τον νυν δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη,και άκουσα φοβερά πράγματα.
Οι κάτοικοι να έχουν δημιουργήσει ομάδες δράσης και να καταδιώκουν πόρνες του δρόμου, να καταγράφουν πινακίδες και να φωτογραφίζουν αυτοκίνητα που θεωρούν ύποπτα...
Δεν ξέρω αν όλα αυτά που ακούστηκαν είναι όντως αληθινά ή ήταν ένας τρόπος πίεσης ώστε να κοινητοποιηθούν οι αρμόδιες αρχές φοβούμενοι αιματοκύλισμα...
Γιατί αν αληθεύουν σίγουρα κάποια στιγμή θα συμβεί κάτι.
Και τώρα τι ?
Από τις 25 Μαρτίου και μετά λοιπόν η επονομαζόμενη Πρωτοβουλία Κατοίκων Περιοχής β' Δημ. Διαμερίσματος συγκεντρώνεται καθημερινά μετά τις 9 το βράδυ Δάφνης & Γιαννιτσών γωνία
Παραβρέθηκα σε μια από τις συγκεντρώσεις τους στις 2 Απριλίου. Καμμιά 30αριά άτομα στο σύνολο, με πανώ και φειγ-βολάν ενημέρωναν τα αυτοκίνητα που περνούσαν από κει και με την παρουσία της αστυνομίας διακριτική,ένα περιπολικό μετά από 100 μέτρα και ένα αυτοκίνητο της ασφάλειας με συμβατικές πινακίδες.
Οικογενειάρχες άνθρωποι, να τους πνίγει το δίκιο στην πλειοψηφία και ήρεμη η συγκέντρωση.
Φυσικά η Γιαννιτσών και οι πέριξ δρόμοι "καθαροί" από τις παράνομες κοπέλλες και ηρεμία γενικά να επικρατεί. Μέχρι πότε όμως ? Δεν είναι λύση οι κάτοικοι να παίρνουν το νόνο στα χέρια τους κι απ' ότι κατάλαβα ούτε και οι ίδιοι το θέλουν. Είναι όμως ο μόνος τρόπος πίεσης μπας και φιλοτιμηθεί κάποιος από τους "υπεύθυνους" και προσπαθήσει να βάλει κάποια τάξη....
 
Βιντεάκι από τη συγκέντρωση των κατοίκων στις 2-04-2011 και φωτογραφίες....

...όπως και να'χει η συνέχεια προβλέπετε "συναρπαστική"...

Read Users' Comments (0)

0 Response to "ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΟΔΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ...."