ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ TV100


Απίστευτη επίθεση δέχεται, τις τελευταίες ημέρες, η Δημοτική Εταιρία Πληροφόρησης και Θεάματος (λέγε με… TV100 και FM100) και για τους αρμόδιους…πέρα βρέχει. Οι επιθέσεις αποτυπώνονται στο σημερινό, δισέλιδο θέμα (“έρευνα” το βάφτισε η εφημερίδα) της Μακεδονίας της Κυριακής, το οποίο υπογράφει η εργασιακή εκπρόσωπος στην εφημερίδα, Δήμητρα Τσαμποδήμου. Το δημοσίευμα έρχεται μόλις δύο 24ωρα μετά την παραίτηση του αντιπροέδρου της ΔΕΠΘΕ, πρώην αντιδημάρχου Οικονομικών στο δήμο Θεσσαλονίκης, Απόστολου Τσουρέκα. Μια παραίτηση που ανησύχησε ιδιαίτερα τους εργαζομένους, ο οποίοι βλέπουν πως, για άλλη μία φορά, είναι, άθελά τους, στο επίκεντρο ενός άγριου πολιτικού παιχνιδιού με οικονομικές διαστάσεις.Επίσημα, η παραίτηση Τσουρέκα υποβλήθηκε για λόγους υγείας. Μάλιστα, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της ΔΕΠΘΕ εμφανίστηκε να περπατά με δυσκολία, καθώς υποφέρει από πόνους στη μέση. Με τα όσα συμβαίνουν, όμως, τελευταία, με τον εισαγγελέα να ερευνά το περίφημο έλλειμμα στα ταμεία του δήμου, με τη διοίκηση της ΔΕΠΘΕ να θέλει να μειώσει τις αποδοχές των εργαζομένων για “να βγει” το μαγαζί, μόνον πιστευτή δεν έγινε αυτή η δικαιολογία. Να σημειωθεί πως ο Απ. Τσουρέκας ήταν ένας από τους αντιδημάρχους Οικονομικών 
Το δημοσίευμα έρχεται μόλις δύο 24ωρα μετά την παραίτηση του αντιπροέδρου της ΔΕΠΘΕ, πρώην αντιδημάρχου Οικονομικών στο δήμο Θεσσαλονίκης, Απόστολου Τσουρέκα. Μια παραίτηση που ανησύχησε ιδιαίτερα τους εργαζομένους, ο οποίοι βλέπουν πως, για άλλη μία φορά, είναι, άθελά τους, στο επίκεντρο ενός άγριου πολιτικού παιχνιδιού με οικονομικές διαστάσεις.Επίσημα, η παραίτηση Τσουρέκα υποβλήθηκε για λόγους υγείας. Μάλιστα, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της ΔΕΠΘΕ εμφανίστηκε να περπατά με δυσκολία, καθώς υποφέρει από πόνους στη μέση. Με τα όσα συμβαίνουν, όμως, τελευταία, με τον εισαγγελέα να ερευνά το περίφημο έλλειμμα στα ταμεία του δήμου, με τη διοίκηση της ΔΕΠΘΕ να θέλει να μειώσει τις αποδοχές των εργαζομένων για “να βγει” το μαγαζί, μόνον πιστευτή δεν έγινε αυτή η δικαιολογία. Να σημειωθεί πως ο Απ. Τσουρέκας ήταν ένας από τους αντιδημάρχους Οικονομικών.
Την ίδια στιγμή, δύο λίστες με αμοιβές αλλάζουν χέρια σα φέιγ βολάν. Η μία παραδόθηκε στο δημοτικό σύμβουλο της παράταξης “Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη”, Παναγιώτη Αβραμόπουλο, ο οποίος τη ζητούσε εδώ και καιρό, από τα δ.σ. της εταιρίας, στα οποία συμμετείχε. Στη λίστα αυτή υπάρχει το όνομα διευθυντικού στελέχους το οποίο ξεπερνά σε αποδοχές τον… πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Στο ρεπορτάζ της Μακεδονίας της Κυριακής ο κ. Τσουρέκας απαντά ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει με τον υπολογισμό των υπερωριών.
Υπάρχει, όμως και μία δεύτερη λίστα. Αυτή που περιέχει τα ονόματα δημοτικών υπαλλήλων, οι οποίοι παίρνουν καλό μπόνους για να κάνουν εκπομπές σε ραδιόφωνο και τηλεόραση.
Την ίδια στιγμή, ούτε ο δήμος, ούτε η κυβέρνηση, ούτε οι εργαζόμενοι έχουν καταθέσει έστω μία πρόταση για το μέλλον της επιχείρησης, είτε μέσω του Σχεδίου Καλλικράτης, είτε με την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας (του κώδικα Παυλόπουλου) που προβλέπει τη μετατροπή της σε Α.Ε..
Όσο για τη διεύθυνση, αυτή ασχολείται με το να αποστέλλει συνεργεία στην Κατερίνη, για την κάλυψη της παρουσίασης βιβλίου του πρώην υπουργού κ. Κοντού, την ίδια στιγμή που η ενασχόλησή της στο περίφημο αγροτικό κανάλι της στοίχισε την παραπομπή της στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΜΘ.
Στο δημοσίευμα της Μακεδονίας της Κυριακής, που αναμένεται να γίνει… ανάρπαστο σήμερα σε Αγγελάκη και Νικολάου Γερμανού, δημοσιεύονται οι απόψεις των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της Θεσσαλονίκης, για την ποιότητα του προγράμματος και εκφράζονται παράπονα, ενώ δεν αποφεύγονται και ανακρίβειες, από την πλευρά των “πηγών” του ρεπορτάζ, όπως το θέμα της “αποστολής” ανθρώπου στην τελετή των Όσκαρ (όλοι γνωρίζουν ότι ο αθλητικός ρεπόρτερ στον οποίο αναφέρεται δημοτικός σύμβουλος που εκλέχθηκε με τη σημαία του ΛΑ.Ο.Σ.,  πηγαίνει με δικά του έξοδα, κάθε χρόνο, στις ΗΠΑ και στέλνει ανταπόκριση στην TV100 χωρίς υποχρέωση. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου αναφέρθηκε το θέμα, κανείς δεν κάλυψε τον εργαζόμενο).
(Αναδημοσίευση από: www.mediablog.gr)
Παρακάτω το πλήρες δημοσίευμα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ της Κυριακής:

Αντιπαράθεση διοίκησης-αντιπολίτευσης στον δήμο Θεσσαλονίκης για το υψηλό κόστος.
Της Δήμητρας Τσαμποδήμου
tv@newspaper.gr
Μία μικρογραφία της κρατικής τηλεόρασης και όσων το τελευταίο διάστημα τής καταλογίζουν -περί “golden boys”, προγράμματος που δεν εκπληρώνει τον ρόλο της και υπέρογκου κόστους που δεν δικαιολογείται καν από τα νούμερα τηλεθέασης- θυμίζει η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης.
Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από πρόσφατη ανακοίνωση του Παναγιώτη Αβραμόπουλου, του οποίου η επίθεση στη διοικούσα παράταξη του δήμου και στον μέχρι πρότινος πολιτικό προϊστάμενο της ΔΕΠΘΕ Απόστολο Τσουρέκα, που παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά, είναι σφοδρή. Οι συγκεκριμένες καταγγελίες που διατυπώνει αποτελούν αφορμή να ανοίξει και πάλι το θέμα των δημοτικών ΜΜΕ, που πολλάκις αναδίδουν οσμή σκανδάλων.
Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα λέει ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Μπουτάρη, που κατάφερε να εξασφαλίσει αυτό που ελάχιστοι άνθρωποι έχουν δει, δηλαδή τα νούμερα τηλεθέασης που τόσο πεισματικά αρνούνται να δώσουν στη δημοσιότητα οι ιθύνοντες του καναλιού, η TV100 σημειώνει εβδομαδιαία τηλεθέαση της τάξης του 0,9%, αν και, όπως δήλωσε στη “ΜτΚ” ο πρώην, πια, αντιπρόεδρος της ΔΕΠΘΕ Απόστολος Τσουρέκας, πλέον η τηλεθέαση κινείται μεταξύ 0,8% και 1,69%.
Το γεγονός αυτό γεννά πλήθος ερωτημάτων, καθώς στις επίμονες ερωτήσεις του συμβούλου της παράταξης “Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη” αλλά και πολλών άλλων συμβούλων της αντιπολίτευσης, για ποιο λόγο η δημοτική τηλεόραση δεν αναμεταδίδει τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ένας από τους λόγους που επικαλέστηκε εγγράφως ο κ. Τσουρέκας είναι “Επίπτωση στη διαμόρφωση της τηλεθέασης, στην εμπορικότητα και την κερδοφορία”. Εάν, λοιπόν, μια ζωντανή, ή έστω μαγνητοσκοπημένη, μετάδοση των όσων διαδραματίζονται στο συμβούλιο, και σίγουρα ενδιαφέρουν πολλούς κατοίκους της πόλης, δεν υπάρχει στο πρόγραμμα για λόγους τηλεθέασης, τότε γιατί η τηλεθέαση δεν παίρνει την ανιούσα; Απαντώντας στη “ΜτΚ”, ο κ. Τσουρέκας μας τόνισε πως δεν τον ενδιαφέρει καθόλου η τηλεθέαση, μιας και δεν είναι αυτός ο ρόλος ενός δημοτικού καναλιού, όμως θεωρεί πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα εάν μεταδοθεί ολόκληρο δεν θα ενδιαφέρει κανέναν.
Και αν ο λόγος δεν είναι η τηλεθέαση αλλά κάτι άλλο που επικαλείται ο κ. Τσουρέκας στην έγγραφη απάντησή του, που άργησε 2 (!) χρόνια, δηλαδή η “επίπτωση στη ροή του προγράμματος”, το γεγονός επίσης προκαλεί απορία, μιας και η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου λαμβάνει χώρα κάθε δεύτερη Πέμπτη, και εάν υπάρξει κάποια έκτακτη, μετά από τόσα χρόνια στον αέρα, η TV100 θα έπρεπε να έχει τα μέσα και την εμπειρία να το χειριστεί. Από την μεριά του, ο πρώην αντιπρόεδρος της ΔΕΠΘΕ εξήγησε στη “ΜτΚ” για το επίμαχο θέμα πως το πρόβλημα της ροής έχει να κάνει με τη μη μετάδοση εκπομπών για τις οποίες υπάρχουν χορηγοί ή διαφημιστικά έσοδα, τα οποία έστω κι αν είναι μόλις 600.000 ευρώ, “δεν έχω την πολυτέλεια να πετάξω”.

8 εκατ. ευρώ για πρωινάδικα Αν τα παραπάνω δεν αποτελούν μέγα σκάνδαλο, μιας και επιδέχονται πολλών ερμηνειών, και ο μέχρι πριν από δύο μέρες πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης και Θεάματος έχει επιχειρήματα, τα πράγματα αλλάζουν ριζικά ανοίγοντας το κεφάλαιο “Κόστος TV100 και FM100 στον Θεσσαλονικιό”. Στη χειρότερη, λοιπόν, οικονομική συγκυρία για τον τόπο, τα δύο μέσα λαμβάνουν ετησίως από τον δημοτικό κορβανά 7.800.000 ευρώ, ενώ, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα “Θεσσαλονίκη”, υπάρχει εργαζόμενος που λαμβάνει καθαρά χρήματα ύψους 6.276 ευρώ, ποσό το οποίο υπερβαίνει τα 6.090 ευρώ με τα οποία αμείβεται ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Επομένως, σύμφωνα με τις συνταγματικές διατάξεις που διέπουν και τους ΟΤΑ, είναι παράνομο.
“Δεν δίνουμε αυτό τον μισθό, μπορεί να πρόκειται για υπερωρίες”, μας απάντησε ο κ. Τσουρέκας, απευθύνοντας πρόσκληση προς τον αντίπαλό του στον δήμο να πει ποιον εννοεί. Φυσικά, αναρωτηθήκαμε πώς είναι δυνατόν εάν κάποιος παίρνει ακόμη και τον ανώτερο μισθό που προβλέπει η συλλογική σύμβαση να καταλήγει με παραπάνω από 6.000 ευρώ στην τσέπη, όμως στο ερώτημα «Πόσες ώρες υπερωριών πρέπει να καταγραφούν για να πληρωθούν με 3.500 ευρώ;» δεν πήραμε απάντηση.
Πάντως, γεγονός παραμένει πως δημοτική τηλεόραση και το δημοτικό ραδιόφωνο απασχολούν μία στρατιά εργαζομένων (201 άτομα) με ένα πρόγραμμα που σαφώς δεν εντυπωσιάζει, ενώ η σύγκριση με την ΕΡΤ3 που επιχείρησε να κάνει στη “ΜτΚ” ο κ. Τσουρέκας στα μάτια του απλού πολίτη δεν μπορεί να βγει υπέρ της δημοτικής τηλεόρασης, μιας και το κρατικό δίκτυο δεν αποτελεί παράδειγμα υγιούς “μαγαζιού” προς μίμηση και πολλάκις έχει επικριθεί.

"Σαχλές εκπομπές" Στην επίμαχη ανακοίνωση αλλά και σε παλιότερες τόσο της ελάσσονος όσο και της μείζονος αντιπολίτευσης γίνεται λόγος και για την ποιότητα του προγράμματος, με τον κ. Αβραμόπουλο στην προκειμένη περίπτωση να προχωρά σε χαρακτηρισμούς. “Σαχλές, δήθεν ψυχαγωγικές εκπομπές φθηνής αισθητικής”, γράφει στην ανακοίνωσή του, για να απαντήσει μέσω της “ΜτΚ” ο κ. Τσουρέκας πως επί των ημερών του, δηλαδή το τελευταίο δεκατετράμηνο, το παλιό πρωινάδικο στο οποίο εικάζει πως αναφέρεται ο πρώτος έχει αντικατασταθεί από την εκπομπή “Στην αγορά και ό,τι προκύψει” που “δεν είναι σαχλή εκπομπή, καθώς με επιστολή του προς τον δήμαρχο της πόλης ο εμπορικός σύλλογος Θεσσαλονίκης εκφράζει τις ευχαριστίες του για τη στήριξη της τοπικής αγοράς”.
Κι αν όντως τα πράγματα είναι έτσι και, από την άλλη, ζητούμενο δεν είναι η τηλεθέαση, τότε δεν ξέρουμε ποιον ακριβώς ρόλο εξυπηρετούν προγράμματα του τύπου “Τα SOS” ή “Fatsabook”, που τελικά δεν έχουν καν δημοσιογράφους στο τιμόνι τους. Κι αν η TV100 για λόγους εντυπωσιασμού και πλουραλισμού θέλει να μοιάσει στα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια, μήπως θα έπρεπε να καταφέρει να συντηρεί παρόμοιες εκπομπές  με διαφημιστικά έσοδα και μόνο, ώστε τα πολλά χρήματα που δαπανά ο δήμος να πηγαίνουν στην ενημέρωση ή την αληθινή ψυχαγωγία και όχι στην απλή διασκέδαση που προσφέρουν με πολύ καλύτερο τρόπο οι άλλοι;
Τέλος, ο κ. Τσουρέκας, λίγο πριν βρεθεί εκτός ΔΕΠΘΕ δήλωσε στη “ΜτΚ” πως έχει σχέδιο οικονομίας και συμμαζέματος της κατάστασης κόβοντας “όσα περισσότερα μπορώ”, ενώ για το σοβαρότατο πρόβλημα της πολιτικής πολυφωνίας για το οποίο μάλιστα η TV100 είχε καταδικαστεί από το ΕΣΡ μετά από καταγγελία της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρύσας Αράπογλου ο αντιπρόεδρος της ΔΕΠΘΕ δεν φάνηκε να το παραγνωρίζει, λέγοντας πως πρέπει να γίνει μια διακομματική επιτροπή και όλες οι παρατάξεις να χρησιμοποιούν τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό χρόνο.  


Η αντιπολίτευση για τα δημοτικά ΜΜΕ 

Χρύσα Αράπογλου: Προπαγανδιστικά μέσα του δημάρχου. “Ουδέποτε έχω κληθεί στην TV100 με τον ρόλο μου στο δημοτικό συμβούλιο”, τονίζει η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Χρύσα Αράπογλου, διευκρινίζοντας πως το τελευταίο διάστημα η δημοτική τηλεόραση της απεύθυνε δύο με τρεις προσκλήσεις αλλά σε πολιτικές εκπομπές για θέματα της κεντρικής σκηνής και όχι του δήμου Θεσσαλονίκης. “Έχουμε πολλές φορές ως παράταξη καταγγείλει τον κλειστό και αδιαφανή τρόπο λειτουργίας τού δήμου όσον αφορά στα μέσα ενημέρωσής του, και βεβαίως ο αποκλεισμός κάθε φωνής πέραν εκείνης του δημάρχου γίνεται με ευθύνη της διεύθυνσης”, λέει στη “ΜτΚ” και συνεχίζει. “Η TV100 και ο FM100 κοστίζουν πολλά λεφτά στους Θεσσαλονικείς, για να παραμένουν προσωπικά, προπαγανδιστικά μέσα του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου. Εξάλλου είχαμε καταγγείλει προεκλογικά το θέμα στο ΕΣΡ και δικαιωθήκαμε με την επιβολή προστίμου, για το οποίο όμως δεν μάθαμε ποτέ τι έγινε. Η παράταξη ‘Θεσσαλονίκη πρωταγωνίστρια’ έχει καταθέσει σχέδιο με το πλαίσιο λειτουργίας που πρέπει να έχουν τα δημοτικά μέσα ώστε να επιτελούν τον σκοπό τους. Αρκεί να ρίξει μια ματιά κάποιος στην TV100 για να καταλάβει το πρόβλημα, τόσο το αισθητικό όσο και των προγραμμάτων που προσφέρονται. Βεβαίως, έχουμε καταγγείλει και τον τρόπο των προσλήψεων σε τηλεόραση και ραδιόφωνο”, τονίζει η κ. Αράπογλου. Όσο για τη δική της παρουσία στα πάνελ ή τα παράθυρα της TV100, είναι μηδενική. “Ουδέποτε με κάλεσαν ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης. Μόνο προεκλογικά, στο πλαίσιο του νόμου, εμφανίστηκα ως υποψήφια βουλευτής”, λέει και έχει κάθε λόγο να οργίζεται, μιας και σε συνεργασία με την ΕΣΗΕΜ-Θ ανέλαβε πρωτοβουλίες, όπως είναι γνωστό, για να “γλιτώσει” τα δημοτικά ΜΜΕ από τον νέο νόμο που τα απειλεί.

Αγάπιος Σαχίνης: Θέλουμε δημοτικά όχι δημαρχιακά μέσα. Λάβρος εναντίον της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης και του τρόπου που χρησιμοποιεί προς όφελός της τα δημοτικά μέσα ενημέρωσης είναι ο Αγάπιος Σαχίνης. “Εμείς ως παράταξη υπερασπιζόμαστε τα δημόσια και δημοτικά μέσα ενημέρωσης, σε αντίθεση με τα ιδιωτικά και την τραγική εικόνα που παρουσιάζουν. Δυστυχώς όμως TV100 και FM100 απέχουν πολύ από την εικόνα που θα έπρεπε να παρουσιάζουν και από αυτά που έχει ανάγκη ο δημότης, ο οποίος είναι και ο οικονομικός αιμοδότης. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο τα τελευταία δώδεκα χρόνια αρνούμαι να συμμετέχω στο δ.σ. της ΔΕΠΘΕ, γιατί δεν θέλω να γίνω συνυπεύθυνος της πολιτικής που τα διέπει και να νομιμοποιήσω πολιτικά τις όποιες κινήσεις γίνονται, κάτι που έπρεπε να κάνουν και οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Εμείς λέμε ναι στην ύπαρξη των δημοτικών μέσων ενημέρωσης, αλλά όχι των δημαρχιακών μέσων, στα οποία έχουν μεταλλαχθεί αυτά της Θεσσαλονίκης”, τονίζει στη “ΜτΚ” ο επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλονίκη τώρα”, ο οποίος όμως προσθέτει πως «δεν πρέπει να είμαστε ισοπεδωτικοί. Σκοπός μας δεν είναι να ισοπεδώσουμε τα πάντα, και θέλω να διευκρινίσω πως όσα καταλογίζουμε δεν αφορούν τους εργαζόμενους, οι οποίοι είναι το εύκολο θύμα, καθώς άλλος υπαγορεύει την πολιτική. Υπάρχουν εκπομπές στην TV100, όπως αυτή που ασχολείται με το βιβλίο, που επιτελούν σημαντικό έργο. Όμως αυτές δεν μπορούν να αποτελούν άλλοθι για όλα τα άλλα, για τα μεσημεριανάδικα και τις αποκλειστικές εκπομπές του δημάρχου, που καλά κάνει και έχει βήμα, όμως πρέπει να έχουν και οι υπόλοιποι. Το αρχικό ερώτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσουμε είναι ‘Τι δημοτικά ΜΜΕ θέλουμε;’. Εάν αυτό απαντηθεί και λυθεί το πολιτικό μέρος του προβλήματος, τότε αυτόματα θα μπουν και τα υπόλοιπα στη θέση τους”, τονίζει ο κ. Σαχίνης.

Γιάννης Μπουτάρης: Παραπλανά η TV100. Οι απόψεις του Γιάννη Μπουτάρη για τα δημοτικά μέσα ενημέρωσης αποτυπώνονται πλήρως στην ανακοίνωση του συμβούλου της παράταξής του Παναγιώτη Αβραμόπουλου. Μιλώντας στη “ΜτΚ”, ο εκ νέου υποψήφιος για τον δημαρχιακό θώκο τονίζει “πως ο ρόλος της δημοτικής τηλεόρασης είναι να ενημερώνει τον κόσμο για τα συμβαίνοντα. Τι πιο ουσιαστικό, λοιπόν, από το να μεταδίδει ολόκληρες τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, και όχι μόνο όσα λέει ο δήμαρχος και στην συνέχεια κάποια αποσπάσματα της αντιπολίτευσης; Αυτό όχι μόνο δεν δίκαιο, αλλά είναι και παραπλανητικό”, τονίζει ο κ. Μπουτάρης, επισημαίνοντας πως “η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή, και όλα τα τελευταία χρόνια, είναι απαράδεκτη. Πρέπει επιτέλους να δοθεί τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός αέρας στην αντιπολίτευση, έστω και αναλογικά σε σχέση με τον δήμαρχο. Τα δημοτικά μέσα τα πληρώνουν όλοι οι πολίτες, και όχι μόνο όσοι ψηφίζουν Παπαγεωργόπουλο. Τελικά, το πρόγραμμα της τηλεόρασης το βλέπουν μόνο οι ψηφοφόροι του, και το ραδιόφωνο το ακούνε μόνο οι ίδιοι, γι’ αυτό και η τηλεθέαση και η ακροαματικότητα είναι αυτές που είναι. Πρέπει όλοι να καταλάβουν πως η δημοτική τηλεόραση είναι εργαλείο του δήμου, όχι του δημάρχου. Πρέπει να έχει πάνελ και αναλύσεις για θέματα που απασχολούν τους δημότες. Στις ώρες της ψυχαγωγίας πρέπει να προβάλλονται σύγχρονες και ωραίες εκπομπές. Τέλος, έχει και εκπαιδευτικό ρόλο, τον οποίο επιτέλους πρέπει να επιτελέσει”, καταλήγει ο κ. Μπουτάρης.

Θωμάς Ακριβόπουλος: Ποιος πληρώνει τα Όσκαρ; Άγρια επίθεση στον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και στην παράταξή του για το θέμα των δημοτικών μέσων ενημέρωσης εξαπέλυσε και ο Θωμάς Ακριβόπουλος. Ο επικεφαλής της παράταξης του ΛΑΟΣ στον δήμο Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε εκτενώς στο καθεστώς λειτουργίας της TV100, την οποία χαρακτήρισε “δημαρχιακή και όχι δημοτική τηλεόραση”. Μάλιστα, κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την περασμένη Πέμπτη, ο κ. Ακριβόπουλος έθεσε το θέμα της παρουσίας μισθωτού δημοσιογράφου του αθλητικού τμήματος της δημοτικής τηλεόρασης που μετέβη στο Λος Άντζελες για την απονομή των βραβείων Όσκαρ (!), κάτι που δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. “Πόσο στοίχισε το ταξίδι αυτό, ποιος λογαριασμός χρεώθηκε και ποιος αποφάσισε αυτή την αποστολή;” ρώτησε τους διοικούντες τον δήμο Θεσσαλονίκης ο εκπρόσωπος της παράταξης του ΛΑΟΣ, όμως δεν πήρε απάντηση. 

Read Users' Comments (0)

0 Response to "ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ TV100"